witam,
chciałbym swojej kobiecie kupić jakiś ładny pierścionek. jak wyglądają ceny biżuterii w Gruzji ? czy jest taniej niż w Polsce ? mają może jakieś sklepy internetowe ? wkrótce będę w Gruzji i mógłbym ewentualnie go tam kupić.
tzn. tych giełd jest co najmniej 3 w okolicach dworca:
- pierwsza na parterze budynku dworca kolejowego,
- druga w budynku gdzie jest stacja metra, trochę dalej w stronę targu
- trzecia jest w pałacu młodzieży, dzieci, czy jak się to nazywa, tzn. to kolejny budynek trochę na lewo, idąc wzdłuż tego budynku metra.
ja byłam w centrum handlowym na parterze oglądać złoto, duży wybór, piękne wyroby, pierościonki powyżej 250 USD, większość z brylantami, taniej nic nie widziałam. osobiście kupiłam na Rustaveli kolczyki za około 130 lari (złoto ze srebrem) spory wybór, pierścionki powyzej 300 lari...na wspomnianej ulicy są chyba 2 sklepy ze złotem.
Re: gruzińska bizuteria
Jest rodzaj giełdy z biżuterią na dworcu głównym w Tbilisi.
tzn. tych giełd jest co najmniej 3 w okolicach dworca:
- pierwsza na parterze budynku dworca kolejowego,
- druga w budynku gdzie jest stacja metra, trochę dalej w stronę targu
- trzecia jest w pałacu młodzieży, dzieci, czy jak się to nazywa, tzn. to kolejny budynek trochę na lewo, idąc wzdłuż tego budynku metra.
Odradzam Tbilisi OLD TOWN HOSTEL
a jak to wygląda cenowo ? wiecie może czy jacyś tbiliscy jubielrzy mają stronę internetową, cos na wzor naszego apartu ?
ja byłam w centrum handlowym na parterze oglądać złoto, duży wybór, piękne wyroby, pierościonki powyżej 250 USD, większość z brylantami, taniej nic nie widziałam. osobiście kupiłam na Rustaveli kolczyki za około 130 lari (złoto ze srebrem) spory wybór, pierścionki powyzej 300 lari...na wspomnianej ulicy są chyba 2 sklepy ze złotem.
są tez wyroby ze srebra , do 100 lari można coś fajnego kupić