Tanie bilety do Gruzji.
30 Listopad, 2012 - 23:14
Tanie bilety do Gruzji.
Proponuję zmianę temat postu i doklejanie w tym miejscu informacji o kolejnych pojawiających się możliwościach taniego dotarcia do Gruzji.
Na początek:
Promocja linii lotniczych airbaltic.com - bilety na trasie Ryga-Tbilisi-Ryga - od 118 euro w obie strony. Okres objęty promocją: od 1 IV do 30 IX 2013 r.
—
Re: Bilety do Gruzji za 118 euro !
tylko ze to zwykla cena bez walizki lub obiadu
Odradzam Hostel Peace w Tbilisi
Kolejna świetna oferta biletów do Gruzji, za 806 pln można kupić bilet na majówkę, wylot 30 IV, powrót 6 maj. W aktualnej promocji jest również mnóstwo biletów na wakacyjne terminy w cenie 733 pln. Bilety dostępne na stronie: lufthansa.pl
Tutaj już cena z "walizką i obiadem".
Re: Tanie bilety do Gruzji.
Ciekawa oferta dla mieszkańców Polski południowej - lot do Gruzji ze Lwowa liniami Pegasus Airlines z przesiadką w Istanbule za 244 euro ze wszystkimi opłatami. Bilety do kupienia na stronie: http://www.flypgs.com/en/default.aspx
Cubano, szału nie ma. lot z lwowa via Istambuł na nasze to ok 1000 pln. za te pieniądze można lecieć bezpośrednio z warszawy. mimo wszystko dobrze, że jest jakaś alternatywa.
metol na zawsze
Zgadza się, dlatego napisałem, że to dobra opcja dla mieszkańców Polski południowej. Przy okazji można odwiedzić Lwów i Istanbul.
tak się składa, że ja mieszkam w tym cudownym zakątku polski 8)
kilka słów sprostowania. otóż jak lecisz samolotem via, np. Stambuł, czyli tranzytem, jedyne co możesz zobaczyć, to lotnisko i miasto z góry, z pokładu samolotu. można by się uprzeć i wcześniej tak ułożyć plan podróży aby jej etapy rozłożyć w czasie. tylko nie wiem czy opcja biletu na to pozwala, z reguły ma się czas tylko na przesiadkę, ewentualnie na zrobienie zakupów w strefie wolnocłowej. najdłużej, bo 5 godzin czekałem na moskiewskim Szeremietiewo wracając z Pekinu do Warszawy.
metol na zawsze
heh niestety juz tych cen niema.......
WIZZAIR Kijów Zhuliany - Kutaisi - Kijów Zhuliany 1010 hrywien czyli 400 zł + pewnie za bagaż trzeba coś dopłacić. Najtaniej wychodzi jak się płaci przelewem bankowym, lecz wcześniej trzeba zmienić walutę z hrywien na złotówki, albo jeszcze taniej gdy ktoś ma kartę kredytową Wizzair Citybank i Wizzair Discount Club.
Loty na wiosnę np. 27 V powrót 16 VI
Do Kijowa można dojechać liniowym autobusem Wrocław-Katowoce-Kraków-Rzeszów-Lwów-Kijów. Cena z Rzeszowa 102 zł w jedną stronę
Jeszcze doczytałem, że bagaż w Wizzair Ukraina za darmo - 1 szt.
do tego walizka do 32 kg ;)
Odradzam Hostel Peace w Tbilisi
Świetna opcja ! Dodam jeszcze, że do Kijova można dolecieć Wizzairem z Katowic.
Z Polski do Gruzji można dostać się korzystając z usług następujących linii lotniczych:
lot.pl - lot bezpośredni
lufthansa.pl - przesiadka w Monachium
aerosvit.ua - przesiadka w Kijovie
belavia.by - przesiadka w Minsku
czechairlines.pl - przesiadka w Pradze
airbaltic.com - przesiadka w Rydze
alitalia.com - przesiadka w Rzymie
turkishairlines.com - przesiadka w Stanbule
austrian.com - przesiadka we Wiedniu
Ciekawa propozycja od Czechairlines na majówkę do Gruzji:
bilety do kupienia na stronie: czechairlines.com
cena całkowita: 1105 pln, cena firmy LOT w analogicznym okresie wynosi 1626 pln.
w lipcu LOT za 736 zł
Lufthansa
lot.png
Świetne znalezisko !
Szansa na tanie bilety do Gruzji w promocji LOT-u już 27 grudnia !
^^^
radze kupować kartą, bo w razie gdyby KE nie zgodziła sie na ratowanie trupa pod nazwą LOT, będzie można skorzystać z charge-back'u
Bardzo celna uwaga - nie tylko w przypadku LOT-u, ale wszystkich innych towarzystw lotniczych, w przypadku płatności kartą, zwrot kosztów w przypadku bankructwa przewoźnika jest o niebo łatwiejszy.
wykupilem lot do gruzji linie LH.
Doliczyli mi 160 zl za platność kartą , tak teraz jest ?
czy ktoś się orientuje co daje "ubezpieczenie podrozne " ?? bo tego tez nie kupiłem.
To chyba nie jest ubezpieczenie od kosztów leczenia ..... ?
debetówką byłoby za free, pewnie płaciłeś kredytową
To się nazywa opłata serwisowa i jest opłata za pośrednictwo. Mamy to samo w naszym rachunku.
Ubezpieczenie podrózne, to ubezpieczenie na wypadek rezygnacji.
Hostel "Nazo" w Omalo nie wart swojej ceny.
AEROSVIT ogłosił dziś upadłość....
Ogólnie to ostatnio niektóre ceny powariowały. Lufthansa z Krakowa przez Monachium na sierpień zwykle od 1600 zł!!!! Masakra! Ale z Warszawy, też na sierpień i też Lufthansą i też przez Monachium kupiłem za 800 :D
Stowarzyszenie Most do Gruzji
Bardzo przyjemna cena - mają jeszcze wolne miejsca?
W sobote jeszcze mieli :D
I nadal są ! Już od 743 złotych.
hmm... a dla tych co kupili 26 grudnia ? :)
Za 743 pln można również kupić bilet:
wylot z Warszawy 27 czerwiec,
powrót: 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 lipca.
Linie lotnicze: lufthansa.pl
To świetna cena, w tym terminie (okres wakacyjny) bardzo rzadko osiągalna.
Jeśli ktoś chce lecieć luty- marzec, to proszę (tylko d 24:00): http://www.lot.com/pl/pl/web/newlot/promotion-details?promo=311
WAW-TBS-WAW za 374 PLN w Szalonej Środzie
już w godzinie kiedy pisałeś, niestety nie było więcej niż pojedyncze bilety na każdy lot objęty promocją. LOT jednak ciągnie zyski z popularności Tbilisi jak tylko może.
Odradzam Tbilisi OLD TOWN HOSTEL
http://www.fru.pl
...24 stycznia kupiłem bilety na stronie Lufthansy na drugą połowę czerwca po 815 zł za sztukę (ze wszystkimi opłatami)
Witam. Chciałbym kupić 2 bilety obojętnie na tydziń w lipcu jak tanio kupić?
najlepiej kupować bezpośrednio na stronie przewoźnika, wtedy jest bez dodatkowych prowizji. W tej chwili na stronie lufthansy najtańsze bilety w okresie czerwiec - lipiec są już, niestety po 1299 zł. Trzeba szukać na stronach innych przewoźników lub polować na jakieś promocje, np. w LOT
pamiętajcie, że LOT ma zapewnioną egzystencję do końca marca, a potem może popłynąć a Wy nie polecicie. Dobre ceny miała Lufthansa ostatnio, inne linie tez się pewnie włączą.
Nic dziwnego że LOT pada jak nie mogę się od nich doprosić oferty na przelot grupowy od zeszłego tygodnia!! :evil:
Chicken, na pewno nie dostaniesz nic lepszego, niż normalnie pokazuje w wyszukiwarce. :/
Witam
Czy są jakieś tanie loty z Berlina?
Ciekawe czy jeszcze pojawią się przed sezonem urlopowym jakieś lepsze oferty , choć do zeszłorocznej ceny lot-u nikt chyba się nie zbliży
pegasus przez Stambuł.
Szkoda że ten pegasus mało atrakcyjny cenowo chyba że nie umiem szukać
Szukałem ostatnio na kwiecień i czeskie linie mają nawet przyzwoitą cenę z Warszawy przez Pragę, trzeba się tylko porozglądać po różnych datach.
szukam od miesiąca biletów na majówkę w ciekawej cenie. te linie o ktorych piszesz nie mają nic ponizej 1000 pln, wiec to nie jest dobra cena skoro za 700-800 pln mozna było jeszcze 3 tyg. temu kupic bilet na okres wakacyjny w liniach niemieckich.
najczesciej promocje na gruzje ma wg mnie airbaltic, tyle, ze jak do tej pory były to promocje na okres 01-03.
Ale ja nie mówiłem o majówce. Na środek kwietnia widziałem loty za 800 - 900 zł.
Choć jak teraz patrze na e-sky to już poszło w górę i jest tylko np 15/25 kwietnia za 902 zł ale to się zmienia dość często.
ok. ale to i tak nie jest wg mnie oczywiście - atrakcyjna cena...biorą pod uwagę ceny lotów w innych kierunkach w tym samym okresie...to jest to raczej drogo...
troche inne pytanie.
Czy za przewóz sprzętu alpinistycznego ( czekan , raki itd. ) płaci sie dodatkowo ?
Konkretnie interesuja mnie linie LH
pozdrawiam
jak się zmieszczą do rejestrowanego to nie ma żadnych dodatkowych opłat
Prezes LOT-u Sebastian Mikosz poinformował, że niektóre z kierunków rokują dużym potencjałem wzrostu jak np. Tbilisi.
Skłoniło to spółkę do zwiększenia częstotliwości lotów do Gruzji do siedmiu tygodniowo.
Pozostaje tylko przyklasnąć tej jakże zacnej inicjatywie !
Nie jestem pewien, czy trzeba klaskać LOTowi:
Powyższa wiadomość psuje kaukaskie plany niektórym forumowiczom. :(
Andrzej
Filmy z moich podróży
Bilety do Tbilisi za 687 pln:
http://www.fly4free.pl/tanie-bilety-lotnicze-gruzja-tbilisi-687-pln/
Kolejne połączenie lotnicze Polski z Gruzją !
Wizzair z Katowic: http://www.aeronews.pl/aktualnosci/informacje-z-kraju/wizz-air-z-katowic-do-gruzji-1197/