No cóż dla mnie najlepsza okazała się restauracja Mała Gruzja. Prawdziwe smaki jak z Gruzji. Nie Georgia, którą tak wszyscy wychwalają. Ale właśnie ta restauracja sprawiła, że poczułam żar wspomnień.
Byłam w kilku restauracjach gruzińskich w Warszawie i z całą pewnością mogę polecić restaurację GEORGIA. Byłam w Gruzji i nigdy nie zapomnę smaku tych cudownych potraw!!! W Georgii poczułam to co czułam w prawdziwej Gruzji...Smak boski,wnętrze bardzo przyjemne i gustowne,obsługa sprawna i miła...Jednym słowem znalazłam to co szukałam...Polecam!
Miejsce 1- Georgia ( zdecydowanie)
Miejsce 2 -Gaumargos
Miejsce 3 - Mała Gruzja
Miejsce 4- Kindzmarauli
Miejsce 5-Argo
Miejsce 6 - Tbilisi
W Gaumardzos na Ursynowie byłam z 2-3 lata temu. Bez zachwytów na kuchnią i lokal bez klimatu. No i bez gruzińskiego wina. Może po rewolucji Pani Gessler coś się zmieniło. Ale to był wyjątkowo pseudoreklamowy odcinek w Rewolucjach.
W tej chwili w Georgi nastąpiła zmiana głównego kucharza. Znam Georgię z przeszłości i moim zdaniem dania były raczej średnie - szczególnie na tle oryginalnych potraw z Kaukazu.
Obecnie jest tam kucharz mistrz świata i dania są po prostu cudowne... Mam nadzieję, że nie ucieknie im ten kucharz...
Re: Knajpy/restauracje w Warszawie?
Tak faktyczne Georgia jest najlepsza. Gorąco polecam.
No cóż dla mnie najlepsza okazała się restauracja Mała Gruzja. Prawdziwe smaki jak z Gruzji. Nie Georgia, którą tak wszyscy wychwalają. Ale właśnie ta restauracja sprawiła, że poczułam żar wspomnień.
zanim pojechałam do Gruzji jadałam w "Tbilisi" . Ale czemu juz nie smakuje mi tam chaczapuri odkąd wróciłam z Gruzji ? :(
Mam spore zaległości jeszcze :D.
W Gaumardzos na Ursynowie byłam z 2-3 lata temu. Bez zachwytów na kuchnią i lokal bez klimatu. No i bez gruzińskiego wina. Może po rewolucji Pani Gessler coś się zmieniło. Ale to był wyjątkowo pseudoreklamowy odcinek w Rewolucjach.
oj to mam listę knajp do odwiedzenia jak będę w stolicy .. a polecicie coś na Śląsku? :)
W tej chwili w Georgi nastąpiła zmiana głównego kucharza. Znam Georgię z przeszłości i moim zdaniem dania były raczej średnie - szczególnie na tle oryginalnych potraw z Kaukazu.
Obecnie jest tam kucharz mistrz świata i dania są po prostu cudowne... Mam nadzieję, że nie ucieknie im ten kucharz...
a gdzie jest ta Ormianka ?