alergia na mleko
7 Marzec, 2015 - 17:08
alergia na mleko
Mam pytanie, dotyczące używania mleka śmietany w potrawach gruzińskich.
Wybieramy się do Gruzji z córką która ma alergię na mleko, śmietanę itd czyli na wszystko co z krowy, oczywiście mięso też.
W jakich potrawach nie używa się jagnięciny, wołowiny czy produktów mlecznych, nawet najmniejsza ilość powoduje zapaść? Pisząc najmniejsza ilość, myślę np o moczeniu mięsa w mleku.
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. :D
—
Re: alergia na mleko
podpinam się pod temat. Wybieram się z mega alergikiem do Gruzji już w maju. Czy pieczywo w Gruzji może zawierać choćby śladowe ilości mleka lub jajek? Czy zamawiając choćby warzywa gotowane nie będą one polane np masłem? etc
Re: alergia na mleko
Najlepiej pytać bezpośrednio u sprzedawcy.. ciężko dać 100% gwarancji