Twoje konto

GTranslate

smak lobio

4 wpisów / 0 nowych
Ostatni wpis
Obrazek użytkownika jabu
Poznający Kaukaz
Niedostępny
Ostatnio był(a): 9 lat 8 miesięcy temu
Dołączył: 20.05.2009 - 15:39
17 Wrzesień, 2010 - 07:58

smak lobio

Witam

po powrocie z Gruzji próbowałem odtworzyć w domu smak lobio przywieziony stamtąd, oczywiscie były swieża pietruszka i kolendra, ale na koniec smak był jakiś taki bez wyrazu. Czy do lobio dodaje się jakąs specyficzną gruzińską przyprawę? a może sos?

dzięki

Obrazek użytkownika elene
Kaukazofil
Niedostępny
Ostatnio był(a): 3 lata 7 miesięcy temu
Dołączył: 08.10.2009 - 21:14
20 Wrzesień, 2010 - 21:18

Re: smak lobio

Witaj
do lobia z czerwonej fasoli dodaje się cząber ogrodowy (qondari - gruz.) i bez pietruszki, a do szparagowej dodatkowo jeszcze bazylię fioletową ( rehani-gruz.) i jajka.
pozdrawiam i życzę smacznego

ელენე

Obrazek użytkownika jabu
Poznający Kaukaz
Niedostępny
Ostatnio był(a): 9 lat 8 miesięcy temu
Dołączył: 20.05.2009 - 15:39
20 Wrzesień, 2010 - 22:49

Re: smak lobio

Obwąchałem własnie torebkę z cząbrem(świeżego niestety brak), może to rzeczywiście ten zapach... wkrótce będę próbować...

dziękuję bardzo za odpowiedź:)))))

Obrazek użytkownika elene
Kaukazofil
Niedostępny
Ostatnio był(a): 3 lata 7 miesięcy temu
Dołączył: 08.10.2009 - 21:14
21 Wrzesień, 2010 - 21:44

Re: smak lobio

suchy jest całkiem dobry

ელენე